Stojany na motocykly

( počet produktů: 3 )

Jaký zvedák na motorku zvolit ?

Zajímá vás, který stojan, zvedák na motorku bude vhodný pro váš motocykl? Nebo je snad čas na jednoduchou servisní práci a potřebujete zařízení, které zaručí jeho stabilní polohu? Stojany na motorku jsou nezbytnou součástí vybavení dílny každého domácího mechanika. Jsou užitečné jak při opravách, tak při čištění motocyklu. Nabídka výrobků je velmi široká a výběr závisí především na našich potřebách. Stojany dělíme na servisní stojany a zvedáky na motocykly.
Zvedák na motorku najdeme v každém profesionálním motoservisu. Dávají nám možnost správně umístit motocykl tak, abychom k němu měli při servisních úkonech co nejlepší přístup. Jeho konstrukce nám umožňuje motocykl zvednout a podržet. Vzhledem k hmotnosti našich vozidel musíme pamatovat na jednu velmi důležitou věc - stojan, zvedák na motorku musí být vyroben z vhodných materiálů. Splnění této podmínky se přímo promítne do naší bezpečnosti a způsobí, že nám takové zařízení bude sloužit dlouhá léta. Další významnou otázkou je hmotnost našeho stroje. Předpokládá se, že nový stojan na motorku by měl mít nosnost větší, než je nosnost našeho motocyklu, proto dbejme na kontrolu těchto parametrů při nákupu.

Stojan, motocykl a servisní zvedák

Nabídky výrobců obvykle zahrnují zvedáky předních kol a zvedáky zadních kol. Stojany na motorku určené pro přední kolo se připevňují na hlavovou trubku nebo pod rámovou konstrukci, zatímco stojany využívající zadní kolo se montují pod kyvnou vidlici. Tento typ stojanu na motocykl je mezi uživateli velmi oblíbený, protože umožňuje provádět mnoho servisních prací:

Motocyklový zvedák nejen pro údržbu

Stojan, zvedák na motorku se osvědčí také při servisu. Stojí za to věnovat pozornost tomu, abyste nekupovali přední a zadní stojany z tenkých, dvacetimilimetrových trubek. Vzhledem k jejich konstrukci se mohou rychle deformovat a ztrácet své stabilizační vlastnosti. Důležité jsou také spoje konstrukce. Nejvíce se doporučují stojany vyrobené z ohýbaných ocelových trubek o vnějším průměru přibližně 32 mm. Malá kolečka namontovaná na základně stojanu nám usnadní jeho montáž pod motocykl. Jsou chráněny práškovým lakem odolným proti mechanickému poškození. Podle toho poznáme kvalitu stojanu na motorku. Dá se říci, že proti konkurenci jsou stojany tohoto typu zesílenými stojany na motocykly. Servis motocyklu provedeme s jistotou, bezpečně a bez problémů. Před nákupem stojanu na motorku se vyplatí věnovat pozornost výše uvedeným kritériím. Podle našeho obchodu je jedním z nejdůležitějších konstrukce z ocelové trubky o průměru přibližně 32 mm. Ta zajišťuje stabilní a bezpečné uchycení motocyklu.
Součástí stojanů na motorku mohou být také klíny nebo držáky kol. Podložky pod kola nám umožní zcela znehybnit kola motocyklu, což se osvědčí zejména při přepravě.

Centrální zvedák na motorku

Stojany na motorku, známé také jako centrální zvedáky, se obvykle instalují pod rám motorky. Tento typ zvedáku na motorku má vyšší nosnost a dobře se osvědčuje při servisu těžkých motocyklů. Často používají hydraulické součásti zvedáku, které nevyžadují velkou sílu. Při výběru takového stojanu se vyplatí věnovat pozornost několika parametrům, jako je šířka podpěr nebo minimální vůle pod rámem motocyklu. Podle našeho názoru by tento typ stojanu, zvedáku neměl chybět v dobré prodejně motocyklů. Tento typ příčného stojanu na motocykl se označuje jako středový stojan. Při nákupu křížového stojanu na motorku se vyplatí věnovat pozornost široké základně, pevným sloupkům se zvedacím ramenem a široké základně. Hlavní konstrukce by měla být vyrobena z ocelového profilu nebo trubky. Celá konstrukce by měla mít povrchovou úpravu práškovou barvou. Takovéto zvedáky se nejčastěji používají na crossové, enduro motocykly.
Ať už s motocyklovým dobrodružstvím začínáte, nebo jste již součástí tohoto prostředí, takové zařízení, jako je stojan, zvedák na motorku, jistě přispěje k péči o váš milovaný stroj. Náš obchod vám nabízí výběr z mnoha zajímavých řešení (např. stojan, servisní zvedák ), které ocenila celá řada zákazníků z celého Polska.
pixel