Motocyklové přilby

( počet produktů: 4 )

Ne všechny přilby jsou stejné. Dobře zvolená přilba podle preferencí motocyklisty znamená pohodlí a bezpečnost.

  • Co se vyplatí vědět, aby vaše vášeň byla bezpečná?
  • Jaký typ přilby zvolit a do jakých typů?
  • Jakou velikost přilby zvolit?

Co je třeba vědět, aby vaše vášeň byla v bezpečí?

Při výběru naší vysněné přilby je důležité zkontrolovat certifikaci/homologaci. Její absence podle našeho názoru přilbu diskvalifikuje pro další úvahy. Homologace nám potvrzuje, že skořepina přilby byla odpovídajícím způsobem testována: počet nárazů při dané rychlosti, drcení přilby. V závislosti na vašem rozpočtu se můžeme zaměřit na typ skořepiny, tedy: z jakého materiálu je motocyklová přilba vyrobena a kolik velikostí skořepiny má daný model. Lepší přizpůsobení velikosti. Na trhu jsou přilby se skořepinami vyrobenými z těchto materiálů: abs termoplast, sklolaminát, technopolymer, polykarbonát, kevlar. Z hygienických důvodů je důležité zkontrolovat, zda motocyklová přilba nabízí vyjímatelný (plný) interiér. Většina přileb na současném trhu takovou možnost má. Příjemným doplňkem integrálních a výklopných přileb je stahovací hledí. Hledí není nic jiného než sluneční brýle. Nastavitelné větrání

Jaký typ přilby vybrat a do jakých typů?

  • Krosové / čtyřkolové přilby. Tento typ přileb má nastavitelný hledí a prodlouženou čelist . Odolné s výrazným lakováním .
  • Enduro / adventure přilby . Přilby s nastavitelným hledím, prodlouženou čelistí a padacím hledím .
  • Integrovaná přilba . Pravděpodobně nejoblíbenější přilba na trhu a nejuniverzálnější . Některé modely obsahují blend (sluneční brýle) .
  • Flipová přilba. Flipová přilba se zatahovacím hledím jako integrální přilba a zatahovací čelistí. Praktické řešení. Lze ji použít jak pro jízdu ve městě, tak na venkově.
  • Přilba s hledím. Ideální pro použití ve městě nebo na skútru. Velmi dobrá viditelnost .

Jakou velikost přilby vybrat?

Přilba nesmí být příliš volná ani příliš těsná . Příliš volná přilba může být při pádu nebezpečná. Může mít tendenci sklouznout . To je poměrně nebezpečné . Příliš těsná přilba může způsobit bolesti hlavy, tlak, nepohodlí. Při výběru přilby je nejlepší metodou vyzkoušet si 2 -3 velikosti konkrétního modelu a zjistit, ve které se cítíte nejpohodlněji. Ze zkušenosti víme, že při zkoušení a kontrole přilby je třeba vycházet z údajů výrobce o velikosti. Při zkoušení přilby je vhodné vzít v úvahu možnost nošení kukly v chladném počasí a možnost montáže dorozumívací soupravy.

Pokud potřebujete s výběrem přilby pomoci, kontaktujte nás: sklep@amracing.pl, 782-301-398

pixel