Chladicí a brzdové kapaliny

( počet produktů: 6 )

Výběr správné brzdové a chladicí kapaliny je velmi důležitou činností, kterou se nevyplatí podceňovat. Pokud chcete jezdit na motorce, čtyřkolce nebo skútru bezpečně.

Chladicí systém

Chladicí systém je uživateli motocyklů často podceňován. Je třeba věnovat pozornost kvalitě, hladině kapaliny v systému a rozsahu provozních teplot. To má velký význam při jízdě v terénu a na motocyklech se silnými motory. Aby byl zajištěn maximální výkon, provozní podmínky a opotřebení dílů. Motor potřebuje optimální provozní podmínky. Chladicí systém zajišťuje, aby nebyl překročen teplotní rozsah a provoz motoru byl optimální.

Na co si dát pozor při nákupu chladicí kapaliny :

  • Teplotní rozsah
  • Je mísitelná s jinými kapalinami?
  • Zda splňuje současné normy pro maximální ochranu motoru vašeho motocyklu
  • U silně zatížených motorů, které jsou náchylné k přehřívání, se vyplatí utratit o něco více a koupit chladicí kapalinu, která dokáže teplotu trochu snížit (asi o 5 stupňů)
  • Na barvě nezáleží. V dnešní době záleží pouze na barvě a rychlé identifikaci závady/úniku.

Brzdový systém

Všichni mluvíme o zrychlování naší motorky nebo čtyřkolky. Nikdo se však nezaměřuje na bezpečné brzdění vozidla. Na co si dát pozor při výběru brzdové kapaliny. V první řadě zkontrolujte třídu kvality DOT . Klíčovým parametrem této třídy je teplota "suché" kapaliny, tj. takové, která nemá ve svém složení žádnou vlhkost / vodu, a "mokré" kapaliny, tj. takové, která bude absorbovat vlhkost / vodu . Čísla vedle DOTjsou teploty varu pro mokré a suché podmínky. Čím vyšší hodnota, tím vyšší teplota. Tečky 3 a 4 jsou vyrobeny z glykolového éteru s přísadami. Nejoblíbenější systémy jsou ty, které používají DOT4 . Tečka 5 je založena na silikonech, které neabsorbují vodu a odolávají velmi vysokým teplotám.

Před výměnou kapaliny zkontrolujte, jaká kapalina je v systému použita, a neměňte ji za jinou. V některých případech může dojít k zatížení kapaliny a zničení pístu v čerpadle.

Navštivte naši prodejnu motocyklů nebo nás kontaktujte na adrese: sklep@amracing.pl, 782-301-398

pixel